Destinacija

Dvorac Trakošćan svakako je jedna od vodećih turističkih atrakcija na području sjeverozapadne Hrvatske, odnosno širem području Hrvatskog zagorja. Dojam koji sam dvorac Trakošćan uz okolni prostor park šume s jezerom ostavlja na strane i domaće goste, uvijek je isti: oduševljenje i očaranost mogućnošću uživanja kako u muzejskom , tako i u uvijek brižno i pažljivo uređenom okolišu park- šume. Dvorac Trakošćan specifičan je po činjenici, ne samo u hrvatskim već i u svjetskim okvirima, činjenicom da prezentira originalno sačuvan interijer i eksponate korištene baš od strane vlasnika, obitelji Drašković, u prethodnim stoljećima, odnosno nije svoj postav ”popunio” naknadno nabavljenim inventarom kao što je slučaj kod velike većine drugih europskih i svjetskih dvoraca. Kao posebna vrijednost ističe se viteška i lovačka dvorana, glazbeni salon, atelier slikarice Julijane Erdödy, zbirka oružja s primjercima od 15. do 19 stoljeća, sačuvani namještaj posebno rađen za obnovljeni dvorac, ali i onaj iz ranijih stoljeća.
Ova kulturno-turistička destinacija idealna je za bilo koji oblik gostiju. Bilo da dolazite kao obitelj s djecom, mladi par ili s poslovnim partnerom, destinacija pruža nebrojene mogućnosti. Vinogradi, šume, livade, voćnjaci i zeleni brežuljci ističu slikovitost kraja, tradicije kulture i gostoljubivih domaćina.
Ako ste ljubitelj ekstremnih sportova vjetar je ovdje na Ravnoj gori stalni saveznik ljubitelja padobranskog jedrenja, a svoje ekstremne prohtjeve mogu zadovoljiti i oni koji žele penjati i iskušati čari alpinizma na ravnogorskim stijenama. 150 kilometara uređenih i označenih pješačkih staza i gotovo 550 kilometara sustava biciklističkih staza idealne su kako za rekreativno tako i za profesionalno pripremanje za natjecanja i razne sportove.
Ukoliko volite lov ova destinacija također je za vas idealna jer je u neposrednoj blizini lovište Diana s lovačkom kućom u kojem se mogu loviti divlje svinje, srne, fazani i zečevi.
Ako volite ribolov možete se opustiti uz ribolov uz jezero dvorca.

Za vizualan doživljaj posjetite našu galeriju

GALERIJA

Login Form
Register Form